نورپردازی نمای ساختمان یکی از مهم ترین ارکان در ساخت یک مجموعه است. نورپردازی نمای بیرونی ساختمان علاوه بر تکمیل روشنایی باعث می شود تا زیبایی و جذابیت فضا چندین برابر شود. در گذشته نورپردازی نما تنها مربوط به ساختمان های اداری، تجاری، تالارها، رستوران ها و … بود اما امروزه برای تمامی ساختمان ها استفاده از جراغ نما اجباری است. یکی از اهداف مهم در استفاده از نورپردازی و به ویژه نور مخفی نمای بیرون ساختمان بیشتر دیده شدن معماری و متریال به کار رفته در نمای ساختمان است. اگرچه در طول روز با استفاده از نور طبیعی خورشید کل نمای ساختمان دیده می شود اما در شب هنگام با در اختیار گرفتن ابزارهای موجود برای نورپردازی به ویژه نورهای مخفی که نقشی انکار ناشدنی در نورپردازی نمای بیرونی ساختمان دارند، می توان هرآنچه را که مهم تر است بهتر به مخاطب نمایش داد. همان طور که نورپردازی داخلی اهمیت دارد، نورپردازی نمای ساختمان نیز بسیار مهم و تاثیرگذار است.
بر خلاف روشنایی داخلی که در آن دیوارها و سقف نقش کلیدی را در نورپردازی ایفا می کنند، در خارج از منزل این نماد ها و ستون های خطی و اشکال معماری هستند که تمام نور را به خود جذب می کنند تا با برجسته کردن این نماد ها معماری را زیباتر و شکیل تر نمایش دهند. به همین دلیل روشنایی و نورپردازی نما ساختمان به توجه ویژه نیاز دارد و ضروری است که بدانیم چگونه معیارهای عملی و زیبایی شناختی را در نورپردازی نما ساختمان ترکیب کنیم.
وقتی شما از سنگ هایی با طرح و نقش زیبا و برجسته در نمای ساختمان استفاده کرده اید لازم است که با نورپردازی مخفی، جلوه های آن را بیشتر نمایان کنید. زمانی که درب ورودی ساختمان با شکل، هندسه و یا رنگ خاصی استفاده شده باید با نورپردازی مخفی کمک کنید که مخاطب بهتر آن را ببیند و زیبایی های معماری نمای ساختمان شما کاملا دیده شوند.
روشنایی خوب نمای خارجی در درجه اول به برجسته کردن ویژگیهای اصلی ساختمان کمک میکند. علاوه بر این، میتوان از آن برای اضافه کردن یک حس هنری به ظاهر با سایه نیز استفاده کرد.
با استفاده از شیوه نورپردازی نقطهای میتوان سطح نما را تفکیک کرده و روشنایی نقطهای را در جای مناسب خود تعبیه کرد. وظیفه نورهای نقطهای جهت تاکید بر نقاط برجسته نمای ساختمان است. نورهای نقطهای را با پروژکتور ال ای دی میتوان اجرا کرد.
پروژکتور ها منابع روشنایی قدرتمندی هستند که انواع مختلفی دارند از جمله پروژکتور های SMD و COB که از نوع LED بوده و مصرف انرژی بسیار پایینی دارند این پروژکتور ها طیف نوری بدون لرزش تولید کرده و زاویه ی تابش و شدت آن قابل تنظیم است حرارت تولیدی آن ها نیز کم است.
پروژکتورها از سایر تجهیزات نورپردازی نور بیشتری تولید می کنند. استفاده از این تجهیزات به بزرگی سازه بستگی دارد. اغلب برای نورپردازی ساختمان های بزرگ از این تجهیزات استفاده می شود.
پروژکتور ال ای دی، COB و SMD بیشترین کاربرد را در نورپردازی خارجی دارند. این محصولات نیز دارای رنگ بندی متنوعی هستد. یکی از نکات مهم پیش از خرید پروژکتور برای نما، توجه به درجه حفاظت و کیفیت آن است. این محصولات می بایست ضد آب باشند.
پروژکتور مساحت وسیعی را روشن میکند. پروژکتورهای جدید که همگی با فناوری ال ای دی ساخته میشوند، در مقابل آب و باد و باران مقاوم هستند و ساختار مستحکمی دارند. برجستهترین مزیت پروژکتورهای LED، طول عمر بالای لامپ آنهاست که حداقل ۱۰ برابر بیشتر از لامپهای پروژکتورهای معمولی عمر میکنند. پروژکتورهای ال ای دی توانایی تامین نور تا حدود 20 هزار ساعت یا بیشتر را دارند. عموماً از پروژکتورهای با نور آفتابی و مهتابی برای نورپردازی بیرونی استفاده میشود.
پروژکتور های LED علاوه بر قابلیت نصب در سطوح مختلف سیمانی، چوبی و گچی، قابل نصب بر روی نماهای سنگی و بتنی ساختمان و دیوارها و یا تیرهای روشنایی هستند. از دیگر مزایای این نوع چراغ ها می توان به کم بودن توان مصرفی، مقاوم بودن در برابر شرایط جوی و ضربه اشاره کرد.
نظرات مشتریان
تاکنون هیچ نظری برای این مطلب ثبت نشده است