نور به زبان ساده امواج الکترومغناطیسی است که طول موج آن در محدوده قابل مشاهده است. انرژی مرتبط با امواج نور با وات اندازه گیری می شود. مقادیری که برای توصیف نور از نظر فیزیکی استفاده میشود، رادیومتری است. نحوه نمود نور، به عنوان مثال، چه رنگی یا چه مقدار روشنایی دارد، بستگی به چشم و مغز انسان دارد. چشم انسان به طول موجهای تقریباً 380-780 نانومتر پاسخ میدهد. اما از آن جا که پاسخ چشم، بسته به شرایط نسبی و از فردی به فرد دیگر متفاوت است، کاملاً پیچیده است. مقادیر مورد استفاده برای توصیف چگونگی درک نور توسط انسان، فتومتریک است.
در بیشتر اوقات، نور با طول موج بیان میشود. به عنوان مثال 475 نانومتر نور آبی و 650 نانومتر نور قرمز است. از آنجا که فرکانس f ، طول موج λ و سرعت نور c با معادله fλ = c در ارتباط هستند، لذا ما رابطه E = hc / λ را خواهیم داشت. بنابراین، نور آبی با طول موج کوتاهتر، انرژی بیشتری نسبت به نور قرمز طول موج بلندتر دارد. اگر طیف را بیشتر گسترش دهیم، به طوری که طول موج کوتاه تر از نور آبی باشد، به نور ماوراء بنفش در 230-400 نانومتر خواهیم رسید. اشعه ماوراء بنفش انرژی بسیار بالاتری نسبت به نور مرئی دارد. در انتهای دیگر طیف، نور مادون قرمز، با طول موج بیشتر از نور قرمز، در 700 نانومتر-1 میکرومتر است. طول موج نور مرئی بین 400 نانومتر تا 700 نانومتر است. طیف نور مرئی تقریباً دارای رنگ های مختلف با طول موج های متفاوت است. رنگ بنفش کوتاه ترین شکل طول موج را دارد در حالی که رنگ قرمز طولانی ترین طول موج را دارد.
طول موج فاصله بین نقاط یکسان (قله های مجاور) در چرخه های مجاور یک سیگنال شکل موج منتشر شده در فضا یا در طول یک سیم است. بطور معمول طول موج را از یک قله موج تا قله ی دیگر آن اندازه میگیرند. در سیستم های بی سیم، این طول معمولاً بر حسب متر (m)، سانتی متر (سانتی متر) یا میلی متر (mm) مشخص می شود. در مورد مادون قرمز (IR)، نور مرئی، فرا بنفش (UV) و تابش گاما (γ)، طول موج بیشتر بر حسب نانومتر (nm) مشخص میشود که واحدهای 10-9 متر یا آنگستروم (Å) هستند، که واحدهای 10-10 متری هستند.
نظرات مشتریان